Fördelar

HÀr kan du lÀsa om de tre viktigaste delarna av krillolja samt vilka fördelar krillolja kan ha pÄ din hÀlsa och ditt vÀlbefinnande.

Krillolja tillverkas av krillarten Euphausia superba och bestÄr huvudsakligen av tre delar:

  1. Omega 3-fettsyror (EPA och DHA, liksom dem i fiskolja)
  2. Fosfolipider (byggstenar till cellernas membran)
  3. Astaxanthin (en antioxidant)

En kliniskstudie utförd vid University of Montreal dÀr man anvÀnde ett vanligt kosttillskott med krillolja pÄvisade en signifikant minskning av mensvÀrk och emotionella svÀngningar vid Premenstruellt syndrom, PMS. Andra studier har ocksÄ har visat positiva effekter mot höga kolesterol vÀrden och höga nivÄer av triglycerid. Ytterliggare andra tillstÄnd dÀr krillolja kan ha positiva effekter Àr bland annat artrit, hjÀrt och kÀrlsjukdomar, immunförsvar samt minne och inlÀrning.

Euphausia superba

Euphausia superba, krill som frÀmst Äterfinns i Antarktiska oceanen.

 

Krillolja innehÄller en hög koncentration, upp till 40 procent, av de tvÄ Omega 3-fettsyrorna EPA och DHA. De utgör tillsammans den viktigaste delen av krilloljan och bestÄr till största delen av de fosfolipidaformerna fosfatidylkolin (25 procent) och fosfatidyletanolamin (14 procent).

Antiantioxidanterna i krilloljan skyddar denna frÄn att oxidera och hÀrskna och bestÄr frÀmst av de tvÄ kraftfulla karotenoiderna astaxantin och kantaxantin.

HÀr fÄr du koll pÄ vad krillolja Àr eller lÀr dig mer om fördelarna med krillolja hÀr.

Comments are closed.

https://www.krillolja.se/