Sanpharm

Sanpharm Omega-3 KrillOlja är garanterat 100 % ren och stabil krillolja ”Euphausia Superba” från Antarktis.

Antarktis extrema klimat och isolerade läge gör att miljön är unik. Där lever krillen ”Euphausia Superba”. I haven producerar mikroalger Omega-3 fettsyror (EPA och DHA). Algerna är krillens föda. De livsviktiga Omega-3 fettsyrorna måste tillföras via kosten, eftersom kroppen inte kan själv kan producera dem. Under de senaste 15 åren har ett flertal studier påvisat Omega-3s hälsoeffekter. Krilloljan har en fettsammansättning som i förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6 är 15:1.

Krilloljan är mer än en Omega-3 källa, dess fleromättade fettsyror är till 50 % bundna till fosfolipider. Fosfolipiderna medverkar till en förbättrad upptagningsförmåga av fettsyrorna i kroppen. Krilloljan kan därför tas i mindre mängder jämfört med traditionell fiskolja.

Fosfolipiderna är de viktigaste byggstenarna i kroppens alla cellmembran. De är viktiga för alla cellfunktioner på grund av att membranen som omger cellerna till största delen består fosfolipider. I membranens system har fosfolipiderna en strukturell- och funktionell samverkan med fettsyror och antioxidanter.

Astaxanthin är en kraftfull antioxidant som vanligtvis finns i mikroalger. I krilloljan är astaxanthinet kopplat till fettsyrorna, vilket gör att det helt kan tas upp i kroppen.

Antioxidanterna motverkar fria radikaler som leder till skadlig oxidation av cellerna. Krilloljan innehåller naturliga antioxidanter som astaxanthin, vitamin A och E, de medverkar till krilloljans exceptionella stabilitet.

Tack vare fosfolipidernas egenskaper uppstår det inte några obehagliga uppstötningar.

Förhållandet mellan EPA och DHA är 3:2.

Deklaration per kapsel och procent av rekommenderat dagligt intag, RDI:

Sanpharm Krill Olja 560 mg

Övriga ingredienser:

  • gelatin
  • glycerin
  • vatten.

Personer med fisk- och skaldjursallergi, eller personer som behandlas med blodförtunnande medel och gravida kvinnor bör rådfråga läkare.

Rekommenderat intag:

1 kapsel dagligen i samband med frukost.

Förpackning: krillolja 30 kapslar

Fler tillverkare