Sanpharm

Sanpharm Omega-3 KrillOlja Ă€r garanterat 100 % ren och stabil krillolja ”Euphausia Superba” frĂ„n Antarktis.

Antarktis extrema klimat och isolerade lĂ€ge gör att miljön Ă€r unik. DĂ€r lever krillen ”Euphausia Superba”. I haven producerar mikroalger Omega-3 fettsyror (EPA och DHA). Algerna Ă€r krillens föda. De livsviktiga Omega-3 fettsyrorna mĂ„ste tillföras via kosten, eftersom kroppen inte kan sjĂ€lv kan producera dem. Under de senaste 15 Ă„ren har ett flertal studier pĂ„visat Omega-3s hĂ€lsoeffekter. Krilloljan har en fettsammansĂ€ttning som i förhĂ„llandet mellan Omega-3 och Omega-6 Ă€r 15:1.

Krilloljan Àr mer Àn en Omega-3 kÀlla, dess fleromÀttade fettsyror Àr till 50 % bundna till fosfolipider. Fosfolipiderna medverkar till en förbÀttrad upptagningsförmÄga av fettsyrorna i kroppen. Krilloljan kan dÀrför tas i mindre mÀngder jÀmfört med traditionell fiskolja.

Fosfolipiderna Àr de viktigaste byggstenarna i kroppens alla cellmembran. De Àr viktiga för alla cellfunktioner pÄ grund av att membranen som omger cellerna till största delen bestÄr fosfolipider. I membranens system har fosfolipiderna en strukturell- och funktionell samverkan med fettsyror och antioxidanter.

Astaxanthin Àr en kraftfull antioxidant som vanligtvis finns i mikroalger. I krilloljan Àr astaxanthinet kopplat till fettsyrorna, vilket gör att det helt kan tas upp i kroppen.

Antioxidanterna motverkar fria radikaler som leder till skadlig oxidation av cellerna. Krilloljan innehÄller naturliga antioxidanter som astaxanthin, vitamin A och E, de medverkar till krilloljans exceptionella stabilitet.

Tack vare fosfolipidernas egenskaper uppstÄr det inte nÄgra obehagliga uppstötningar.

FörhÄllandet mellan EPA och DHA Àr 3:2.

Deklaration per kapsel och procent av rekommenderat dagligt intag, RDI:

Sanpharm Krill Olja 560 mg

Övriga ingredienser:

  • gelatin
  • glycerin
  • vatten.

Personer med fisk- och skaldjursallergi, eller personer som behandlas med blodförtunnande medel och gravida kvinnor bör rÄdfrÄga lÀkare.

Rekommenderat intag:

1 kapsel dagligen i samband med frukost.

Förpackning: krillolja 30 kapslar

Fler tillverkare

Comments are closed.

https://www.krillolja.se/