Greenpeace

Vad vet du om krill? Dessa krÀftliknande djur Àr förmodligen den viktigaste djurarten i hela Antarktis. De utgör sjÀlva basen i den antarktiska nÀringskedjan och Àr livsavgörande som föda för större djurarter som valar och pingviner.

Fiske av krill Àr en lönsam industri som nu expanderar och utsÀtter ekosystemet i Antarktis för enorma pÄfrestningar. I Är har vi chansen att stoppa det destruktiva industrifisket som just nu dammsuger stora delar av den Antarktiska oceanen pÄ krill och istÀllet skapa vÀrldens största havsreservat i Antarktis. Vill du hjÀlpa oss? Sprid kampanjen pÄ Facebook och fÄ dina vÀnner att hjÀlpa oss att skydda Antarktis.

Djurlivet i Antarktis hotas redan av klimatförÀndringar och fisket av krill sÀtter nu Ànnu större press pÄ södra ishavet. Krill fiskas upp, fraktas till andra sidan jorden, mals ner och sÀljs för att tillverka hÀlsotillskott som Omega 3 och till foder vid fiskodlingar.

Vi behöver skicka ett tydligt budskap till krillindustrin – Antarktiska oceanen Ă€r allas vĂ„rt ansvar att skydda – inte deras att exploatera.

I Är har vi den unika möjligheten att skapa vÀrldens största havsreservat och skydda Antarktis. I oktober samlas nÀmligen vÀrldens ledare för att diskutera ett sÄdant förslag frÄn ledande vetenskapsmÀn som nu stöds av mer Àn 1 miljon mÀnniskor frÄn hela vÀrlden!

Licence to Krill by Greenpeace International

Det antarktiska krillfisket som döljs under ytan

Antarktiskt havsreservat

Comments are closed.

https://www.krillolja.se/