Tillverkare đŸ„‡

Hur vÀljer du rÀtt mÀrke och vilken krillolja Àr bÀst i test 2021?

Krillolja Àr dyrare Àn fiskolja, med som med det mesta, du fÄr vad du betalar för. Krillolja Àr 2 till 3 gÄnger mer lÀttupptagligt jÀmfört med Omega-3 i fiskolja (triglyceridform vs fosfolipider). Tack vare den höga halten av antioxidanter i krillolja Àr hÄllbarheten dock mycket lÀngre Àn jÀmfört med fiskolja.

❀ Högsta kvalitet och ren krillolja, rik pĂ„ DHA och EPA (bĂ€sta val)

UPPDATERING den 23:e november 2021: med hÀnsyn till tillgÀnglighet, miljö, pris och kvalité rekommenderar vi nu endast ovanstÄende Omega-3 frÄn hÄllbart fiskad krill i Antarktis.

 

megared omega-3 krillolja 620px

NÀstan alla krillolja produceras av Neptune Technologies & Bioresources och Aker BioMarine. Den marknadsförs dock av flera olika underleverantörer, det betyder alltsÄ att i princip all krillolja kommer frÄn samma stÀlle och att doseringen Àr den samma. Största skillnaden Àr olika varumÀrken och hur lÀnge den har lagerförts, viket naturligtvis ocksÄ gÀller för fiskolja.

Krillolja eller fiskolja: Vad Àr bÀsta valet och varför?

Den stora skillnaden mellan fiskolja och krillolja Àr att krillolja innehÄller minst 40 procent fosfolipider. Fiskolja har inga fosfolipider. Dessa fettÀmnen ger krillolja dess speciella egenskaper för vilket den Àr kÀnd. De övriga 60 procenten i krillolja Àr antingen i formen triglycerider eller som fria fettsyror. Triglyceriderna i krilloljan har i sig inga speciella egenskaper men utan fosfolipiderna skulle krillolja inte vara nÄgot annat Àn en sÀmre variant av fiskolja.

Det betyder att innehÄllet av fosfolipider Àr mycket viktigt dÄ du vÀljer en krillolja och skall aldrig vara mindre Àn 40 procent.

Naturligt kan krillolja inte innehÄlla mer Àn 45 procent fosfolipider pÄ grund av att över denna nivÄ övergÄr oljan till fastform, den stelnar i rumstemperatur liksom margarin. För att komma runt denna begrÀnsning tillsÀtter vissa tillverkare lösningsmedel oftast i form av sorbitol.

Det finns krillolja pÄ marknaden UTAN fosfolipider eller mycket smÄ mÀngder (5mg jÀmfört med 400mg i naturlig krillolja).

Denna marknadsför som Àkta krillolja men har inga av de fördelar som krillolja Àr kÀnt för.

rek.

Rekommenderade hĂ€lsoprodukter – krillolja

Tre kloka och bra alternativ bland de vanligast förekommande varumÀrkena i Sverige.

BÀsta först och sedan tvÄ alternativ frÄn butik.

 • OmniKrill « bra för mĂ„nga, rik pĂ„ DHA, EPA & astaxantin. Fri frakt.
 • Sanpharm « bra för vissa, finns pĂ„ apoteket.
 • Life « bra för vissa, finns i lifebutiken.

 

Undvik:

Internationella mÀrken

Ett par mer eller mindre kÀnda och internationella testade kvalitetsprodukter:

Globala aktörer och producenter av krillolja

De största företagen (globalt) som Àr involverade i tillverkning och marknadsföring av krillolja Àr:

Krillolja utvinns ur krill frÄn Antarktiska oceanen och har som högst nivÄ av omega-3 under höstsÀsongen.

Alla seriösa tillverkare av krillolja har en olja som kommer uteslutande frÄn Antarktisk-krill, vilket innebÀr att 100 procent av oljan utvinns ur Euphausia superba.

Uppdaterad: 23 november 2021

2 Responses to Tillverkare đŸ„‡

 1. Marianne 9 februari, 2019 at 20:27 #

  Hej, Jag har precis hittat till er fantastiska sida men jag kan inte hitta nÄgon information om sjÀlva framstÀllningen av krillolja. Vet ni nÄgot om vissa Àmnen tar skada av sjÀlva processen för framstÀllning av oljan och insÄ fall nÀr? Jag tÀnker frÀmst pÄ upphettning av oljan och att man dÄ riskerar att förlora nÄgra av godsakerna som finns i oljan. Vet ni nÄgon leverantör som har en bra process för detta?

  Tack pÄ förhand!

  • Alfred Lundin 9 februari, 2019 at 20:35 #

   Ja, processen för att framstÀlla krillolja Àr kritisk för att fÄ en bra produkt. Fosfolipiderena i krillolja som gör den sÄ mycket bÀttre Àn fiskolja Àr mycket kÀnsliga för vÀrme. Det Àr dÀrför mycket viktigt att krilloljan utvinns pÄ ett skonsamt sÀtt. Neptune Tech har en patenterad process för utvinning som ger flera fördelar bl.a. 7x mer antioxidanter astaxanthin Àn jÀmförbara produkter, lÀs mer hÀr. Neptune krillolja (NKO) finns i OmniKrill, varför jag rekommenderar denna krillolja.

LĂ€mna ett svar

https://www.krillolja.se/